Φαντάσου την πόλη | Διαλέξεις | ΗΛΕΙΑ

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «Φαντάσου την πόλη: Πύργος 2013», στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτηρίου Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Νομαρχία), διεξάχθηκε η πρώτη διάλεξη με θέμα: ΗΛΕΙΑ: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Δύο από τους βασικούς ομιλητές, ο κ. Π. Σκάγιαννης (καθηγητής Τμ. Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής ανάπτυξης του Πανεπιστιμίου Θεσσαλίας) και η κ. Γ. Χατζή (Διευθύντρια της Ζ’ ΕΠΚΑ – Αρχαιολόγος) αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην σπουδαιότητα της Αρχαίας Ολυμπίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, σε σχέση με την προσέλευση των επισκεπτών-τουριστών, κατά κύριο λόγο μέσω της κρουαζιέρας που προσεγγίζει το λιμάνι του Κατακόλου.
Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί πόλο έλξης ως τουριστικός προορισμός, ως ο δεύτερος πιο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα μετά τον Παρθενώνα. Αυτό και μόνο θα πρέπει να γίνει στη συνείδηση όλων μας, ο μοχλός που θα μας προτρέψει σαν Νομός, να «εκμεταλλευτούμε» αυτό που μας προσφέρεται μέσω της επισκεψιμότητας που έχει αυξητική τάση και να μπορέσουμε να «εξελιχθούμε» συνολικά, προκειμένου να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες, αρτιότερη οργάνωση και καλύτερες υποδομές.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς», παρέχει αφιλοκερδώς το φωτογραφικό υλικό από τις παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, με σκοπό αφ’ ενός να δημιουργηθεί το αρχείο της έκθεσης και αφ’ ετέρου, γιατί υποστηρίζει ενεργά και με ανάλογες δράσεις, το όραμα για μια πιο όμορφη, πιο εντυπωσιακή και πιο αισθητικά επάξια της ιστορίας της πόλη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Δημ. Παπαϊωάννου

Ο Σύλλογος «Φωτακτίς» σας ενημερώνει για το © copyright
(πνευματικά δικαιώματα):

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους. copyright © 2013 Δημήτρης Παπαϊωάννου
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s