Εκδηλωση παρουσιασης εκπαιδευτικου βιβλιου απο την ΕΘΝ.Ο.Α

στις

Στην Αρχαία Ολυμπία, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό βιβλίο Ολυμπιακής Παιδείας στην χώρα μας με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο!» της Ηλείου συγγραφέα και Διευθύντριας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α), κας Ιλεάνας Κλοκώνη.

Ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας και οι φορείς της πόλης σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οργάνωσαν την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, στην οποία θα συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού.

Η ειδική αυτή έκδοση αποτελεί μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης της Ολυμπιακής μας ιστορίας και θα διδαχθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ολυμπιακή Κληρονομιά». Αναπόσπαστο μέρος της έκδοσης είναι το «Εργαστήρι Ολυμπισμού» το οποίο αποτελείται από εργασίες και παιχνίδια Ολυμπιακής Ιδέας. Το βιβλίο, παρουσιάζει, με ευχάριστο τρόπο, την ιστορία των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα υπό μορφή παραμυθιού.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι τρεις Ολυμπιονίκες της ομάδας του Ανσάμπλ Ειρήνη Αϊνδηλη, Χαρά Καρυάμη και Άννα Πολλάτου, ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης, η Ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος Νίκη Μπακογιάννη και η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη. Ομιλητές στην εκδήλωση, εκτός από την συγγραφέα, ήταν επίσης οι: Ισίδωρος Κούβελος;, Πρόεδρος της Εθν.Ο.Α, Πανάγος Παντελάκος από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ο Γ.Τ. Δόξας, σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ν. Κακλαμανάκης. Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Θ. Κοτζιάς και η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάνη.

Από τον Πρόεδρο της ΕΘΝ.Ο.Α κ. Κούβελο, ανακοινώθηκε επίσημα η δημιουργία του 1ου Εκπαιδευτικού Κέντρου Διδασκαλίας του βιβλίου στο πλαίσιο της εφαρμογής του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο «Ολυμπιακή Κληρονομιά» που θα λειτουργήσει στις αρχές του 2014. «Το πνεύμα του Ολυμπισμού, πρέπει να καλλιεργηθεί στα παιδιά. Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας, φωλιάζει εκεί που τα παιδιά είναι ευτυχισμένα και χαμογελαστά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος ενώ τον Εθνικό Ύμνο, τραγούδησε η χορωδία του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας.

Κλείνοντας την παρουσίαση, η συγγραφέας αναφέρθηκε στις αξίες εκείνες που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο, ως προσωπικότητα: το ήθος, την ευπρέπεια, το συναίσθημα, την δημιουργικότητα και την καθολική συνέπεια, αξίες που οφείλουμε ο καθένας μας να ακολουθεί στη ζωή του, προκειμένου να μπορέσει ο σύγχρονος πολιτισμός μας να προσεγγίσει έστω το Αρχαίο Ιδεώδες του «καλού καγαθού».

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς», εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Δημ. Παπαϊωάννου, μετά από προσωπική πρόσκληση από την  ΕΘΝ.ΟΑ.

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης που στάλθηκαν στην ΕΘΝ.ΟΑ. είναι δωρεά του Προέδρου του Συλλόγου, στα πλαίσια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, ως προς αυτό την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, για την μεταλαμπάδευση των Ιδεωδών του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού στους νέους.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2013 Δημήτρης Παπαϊωάννου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s