Πορεια Διαμαρτυριας για τους κινδυνους από τα σκουπιδια στον Πυργο

στις
Σήμερα, 23 Απριλίου 2015, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς», έδωσε το παρόν στην πορεία διαμαρτυρίας για τους κινδύνους από τα σκουπίδια στον Πύργο. Τα μέλη του Δ.Σ., Παπαϊωάννου Δημήτρης, Μπερτσάτος Θεόδωρος και Παπαδοπούλου Δέσποινα, Βασίλης Αγγελάκος και τα μέλη Τσελεπή Ανθούσα, Καλογεροπούλου Μαρία, Χρήστος Αντωνόπουλος και Αδαμαντία Παπαγιάννη, έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία κλείνοντας την επιχείρησή τους, για 2 ώρες όπως είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές της πορείας. Η πορεία ξεκίνησε από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και κατευθύνθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο και στη συνέχεια στο Δημαρχείο της πόλης, όπου κατετέθη το ψήφισμα των φορέων που συμμετείχαν στην πορεία.
Η «φτωχή» αριθμητικά αυτή συγκέντρωση φανερώνει πως, η κοινωνία αδυνατεί να συλλάβει το μέγεθος της καταστροφικής επίπτωσης που έχει η παραμονή και η συσσώρευση των απορριμμάτων, τόσο στους δρόμους των πόλεων και των χωριών κυρίως των δύο Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου για την υγεία όλων των πολιτών μηδενός εξαιρουμένου, όσο και για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η απάθεια και η αδιαφορία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, δείχνει για άλλη μια φορά τη διάβρωση που έχουμε υποστεί ως κοινωνία, όπου κυριαρχεί ο «ωχαδερφισμός» ενώ λάμπει δια της απουσίας της κάθε είδους παιδεία!

Ο Νομός Ηλείας, εκτός από τόπος των αυτόχθονων κατοίκων του, είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Τα Μνημεία τουείναι μοναδικά σε ιστορία και ομορφιά, εντελώς αντίθετο του σημερινού μας πολιτισμικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας.

Εξάλλου, στο χθεσινό Δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και δεν δημοσιεύθηκε σε κανένα), αναφέρονταν τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΤΕΤΑΡΤΗ, 22-4-2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς», ενώνουν τη φωνή τους με τις φωνές όλων των συμπολιτών μας που διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους χιλιάδες τόνους απορριμμάτων που βρίσκονται διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.
Η κατάσταση είναι αφόρητη, η υγεία όλων μας βρίσκεται σε κίνδυνο και εν μέσω κρίσης έχει ακόμα περισσότερο δυσχεράνει τη δραστηριότητα όλων των εμπόρων και επαγγελματιών του Νομού. Μην ξεχνάμε και το αρνητικό αντίκτυπο που έχει στους τουρίστες και επισκέπτες των Αρχαιολογικών μας Μνημείων!
 
Με απόφαση του Δ.Σ., αρ. 8 / 1 Ιουνίου 2013 προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τους Δημάρχους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, είχαμε προτείνει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την διαλογή στην πηγή.
Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν δρομολογήθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να αντιμετωπίζουμε όλοι τις συνέπειες της λανθασμένης αντιμετώπισης που δείχνουμε ως κοινωνία στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που παράγουμε.
 
Το λάθος είναι όλων μας. Καλούμε όλους τους πολίτες της Ηλείας, κάθε αρχή και κάθε φορέα να ενεργοποιηθεί και να αρχίσει να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στον ίδιο τον άνθρωπο, γιατί φοβούμαστε ότι πολύ σύντομα και με δεδομένο το γεγονός ότι θα καθυστερήσει αρκετά η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων από τους δρόμους και τις γειτονιές, το πρόβλημα αντί να λυθεί θα γιγαντωθεί.
 
 
Εκ του Δ.Σ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s