ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΕΒΕ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Στη χθεσινή συνεδρίαση (4 Ιουνίου 2014) της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΟΕΒΕ Ν. Ηλείας, που έγινε στο ξενοδοχείο «AMALIAS» στην Κουρούτα Αμαλιάδας, παρευρέθη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς», μετά από πρόσκληση της ΟΕΒΕ Ηλείας.
Τη Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς, ο οποίος μετά την παρουσίαση του έργου της Ομοσπονδίας από τον Πρόεδρο κ. Γ. Βασιλακόπουλο και την έγκριση των πρακτικών της Γ.Σ., τοποθετήθηκε πάνω σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες – μέλη της Ομοσπονδίας.
Στην σχοινοτενή ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τόσο η Οικονομική Κρίση, όσο και ο παραεπαγγελματισμός και η διακίνηση μαύρου χρήματος σε μια αγορά που καθημερινά πλήττεται από την ανεργία και την σκληρή φοροεισπρακτική πολιτική της Κυβέρνησης.
Το εύρος των θεμάτων που ανέλυσε ο Πρόεδρος κ. Καββαθάς, έδωσε πολλές απαντήσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των τοπικών Συλλογικών Οργάνων του Νομού, πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν να εξασφαλιστεί καμία σχεδόν ικανοποιητική απάντηση ως λύση στα καθημερινά προβλήματα, και αυτό διότι όπως χαρακτηριστικά είπε, «η χώρα βρίσκεται σε Συνταγματική εκτροπή από το 2010», πράγμα που σημαίνει πως είναι δύσκολη οποιαδήποτε δράση προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της αγοράς, εάν δεν το αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση. Όμως, επίσης τόνισε την αξία της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και της κοινής προσπάθειας όλων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε έστω και πρόσκαιρα τις όποιες δυσκολίες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φωτακτίς», στη σύντομη τοποθέτησή του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του παραεπαγγελματισμού και στα προβλήματα που αυτός δημιουργεί καθημερινά στους επαγγελματίες φωτογράφους, και τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας μεταξύ των φορέων αλλά και των πολιτών, προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το φαινόμενο.

Ο κ Καββαθάς, αναφερόμενος στους επαγγελματίες φωτογράφους και στην ίδρυση Συλλόγου στο Νομό Ηλείας, τόνισε πως είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό «ατού», επειδή γνωρίζει ότι, το επάγγελμα του φωτογράφου δεν είναι πιστοποιημένο και εξ αυτού, απορρέουν όλες οι δυσκολίες και βέβαια οι αδυναμίες οποιασδήποτε υποστήριξης των επαγγελματιών θεσμικά. Αυτό που κατέθεσε ως πρόταση ήταν να δημιουργηθεί μέσω της κλαδικής Ομοσπονδίας των επαγγελματιών φωτογράφων (ΠΟΦ), ένα «περίγραμμα επαγγέλματος», με κριτήρια για τους «νέους» που θέλουν να εισέλθουν στο επάγγελμα και κατάρτιση για τους ήδη ασκούντες το επάγγελμα φωτογράφους.

Εκ του γραφείου τύπου

 

Φωτογραφίες από την Γ.Σ.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s